Vacature Pastoraal medewerker

logo-pkn

logo-Maranathakerk

Datum: 15-december-2017

Vacature: Pastoraal medewerker  De Herder zoekt herders... (pastoraal medewerkers)

Beschrijving taakgroep, werkgroep of verband met een vacante positie:

In de Maranathakerk wordt er op vele manieren vorm gegeven aan het omzien naar elkaar. Om elkaar niet uit het oog te verliezen is persoonlijk contact belangrijk. Dit persoonlijke contact wordt o.a. gelegd in de secties. Deze secties bestaan uit een aantal pastorale eenheden (personen, gezinnen). De betreffende sectieouderling probeert met alle sectieleden contact te leggen en te onderhouden. Gezien de omvang van deze taak worden er voor dit werk ook pastorale medewerkers/sters ingezet.

Beschrijving rol, taak, functie:
Als pastoraal medewerker/ster houd je contact met de gemeenteleden uit een geografische sectie. Daarnaast zoek je naar mogelijkheden en manieren om het omzien naar elkaar in de sectie te bevorderen. Hiervoor gelden geen vaste vormen of strakke regels. Dit geeft jou de vrijheid om creatief en vrijmoedig te werk te gaan.

Geschatte taakbelasting: op basis van beschikbaarheid
Vacature gaat in per: per omgaande (later instromen mag natuurlijk ook)
*Activiteitenperiode: januari - december
*Vaste bijeenkomsten: -

Wij zoeken iemand met de volgende interesses, achtergronden, vaardigheden, talenten:
- Je bent een betrokken en meelevend gemeentelid
- je hebt een open oog en een liefdevol hart voor mensen
- je bent in staat om een gesprek van hart tot hart te voeren

*In het kader van deze vacature bieden wij de volgende mogelijkheden voor ondersteuning / training en/ of ontwikkeling:
- Je maakt deel uit van het pastorale team
- Er is tijd voor overleg
- Toerusting en begeleiding (bv op het gebied van pastorale gespreksvoering) is voorhanden

Contactpersoon vacature:
Naam: Cock Kroon Rol: Coördinator pastoraat
*Adres: Johan Walburglaan 24, 3771 KJ BARNEVELD
Telefoon: 06 112 80 241

*Bijzonderheden:
Wij zoeken een man / vrouw
*Wij zoeken een belijdend lid
*Wij zoeken iemand die de gemeente goed kent

*Verklaring omtrent gedrag (VOG) noodzakelijk?  Nee

De Maranathakerk is een klein deeltje van Gods wereldwijde kerk; Zijn kerk heeft veel overeenkomsten met een schaapskudde. Van deze veelkleurige kudde is Jezus Christus de Goede Herder; Hij zoekt, roept en vindt de schapen. In dit spoor zijn wij als leden van Zijn kudde ook geroepen om herders voor elkaar te zijn.

Voor de Maranthakudde, die verdeeld is in geografische secties, zijn we dringend op zoek naar broeders/zusters die zo'n herderfunctie willen vervullen. Als pastoraal medewerker/ster houd je contact met de gemeenteleden uit de betreffende sectie. Daarnaast zoek je naar mogelijkheden en manieren om het omzien naar elkaar in de sectie te bevorderen. Hiervoor gelden geen vaste vormen of strakke regels. Dit geeft jou de vrijheid om als herder creatief en vrijmoedig te werk te gaan.

Indien je in situaties komt of ander zorgsituaties signaleert die verdere pastorale zorg behoeven, dan kun je dit doorgeven aan de betreffende sectieouderling of aan de coördinator van het pastoraat, Cock Kroon.

Als herder wordt je niet in het diepe gegooid; er is ruimte en tijd voor overleg, toerusting en begeleiding. Weet jij je aangesproken en gezocht als herder door de Herder? Dan heten wij jou graag van harte welkom als pastoraal medewerker/ster.