Vacature Leiding Kindernevendienst Bovenbouw

logo-Maranathakerklogo-pkn

Datum: 15-11-2017

Vacature: Leiding Kindernevendienst, Middenbouw en Bovenbouw, groep 7 en 8

Beschrijving taakgroep, werkgroep of verband met een vacante positie:
De Kindernevendienst heeft als taak de geloofsbeleving van de kinderen van de Maranatha Kerk te ontplooien en ondersteunen. Hiervoor wordt er tijdens de Zondagse kerkdienst een nevenprogramma aangeboden aan de kinderen van groep 3 t/m 8. In deze tijd worden Bijbelse verhalen verteld en allerlei vormen aangeboden om ons geloof te delen.

Leiding Middenbouw en Bovenbouw:
Voor groep  7 en 8 (BB) zoeken we enthousiaste mensen (m/v) die graag de Bijbelse verhalen vertelt en het perspectief van deze leeftijdscategorie hierbij kan invullen.

Taken die bij de vacature horen:

• Eens in de 3 a 4 weken een verhaal en uitwerking voorbereiden; (materiaal hiervoor wordt aangeleverd)
  • Via een rooster wordt je met 2 personen per zondag ingedeeld;
  • Deelnemen aan de vergaderingen die 1 x per 2 maanden worden gepland;
  • Deelnemen aan de (enkele) projecten die rondom de Kerkelijke Feestdagen worden uitgewerkt. ( Kinderkerstfeest, Paasproject of Pinksterproject, Overstapdienst)

Geschatte taakbelasting: halve dag per maand
*Activiteitenperiode: September – juli (tijdens zomervakanties geen knd)
*Vaste bijeenkomsten: Diensten en vergaderingen worden via een rooster bekend gemaakt.

Wij zoeken iemand met de volgende interesses, achtergronden, vaardigheden, talenten:

• Een voorliefde voor kinderen
  • De kunst om een verhaal of gesprek zo te brengen dat kinderen hierdoor worden geboeid en/of hierop willen gaan reageren.
  • Een oprecht Christelijk Geloof en de bereidheid om je ervaringen hierin te delen met de kinderen.
  • Hij/Zij vindt het leuk om in het team van de KND mee te draaien en een actieve rol in te nemen.
  • Er aardigheid in hebben om creatieve ideeën te bedenken en uit te werken

In het kader van deze vacature bieden wij de volgende mogelijkheden voor ondersteuning / training en/ of ontwikkeling:

• je maakt deel uit van een goed lopende en enthousiaste taakgroep
  • voor de praktische uitvoering kun je ondersteuning vragen van vele ervaren taakgroep leden.
  • 1 a 2 x per jaar kun je deelnemen aan een inspiratie avond die vanuit de methode "Vertel Het Maar" wordt aangeboden.

Contactpersoon vacature:
Naam: Marjon Roelofsen / Beppie van den Top ( coördinator Kindernevendienst)
Telefoon: 06-50442927 / 06-53684098
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  /  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijzonderheden:
Wij zoeken (bij voorkeur) een belijdend lid

Verklaring omtrent gedrag (VOG) noodzakelijk?