B2: Christelijke Meditatie in de 40-dagen tijd

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

B2Christelijke meditatie betekent in de stilte ontvankelijk worden voor de liefdevolle ontmoeting met God.
Meditatie is de kunst, de vaardigheid om aandachtig te zijn en tot innerlijke stilte komen. Vanuit die stilte kun je leren bidden en luisteren met het hart. Christelijke meditatie richt zich op de ontmoeting met God, spiegelt zich aan Jezus Christus en weet zich gedragen door de Geest.
Gedurende de veertigdagentijd worden er drie meditatiebijeenkomsten georganiseerd om stil te staan bij het lijden van onze Heer en de betekenis daarvan voor ons. We beoefenen onder andere de vorm van de Lectio Divina en de Ignatiaanse meditatie.aanmelden

Doelgroep Volwassenen
Onderwerp Mediteren
Datum Donderdag 8, 15 en 22 maart 2018
Tijd 20:00uur tot 21:00uur
Plaats Maranathakerk
Materiaal n.v.t.
Kosten n.v.t.
Contact Jelma van Roest – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Kees Verduijn - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave Via de website Maranathakerk