B2: Christelijke Meditatie in de 40-dagen tijd

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Christelijke meditatie, wat is het eigenlijk? Is het zweverig?
logo-christelijke -meditatieHet woord meditatie kan de indruk geven dat het hier om een zweverige bedoening gaat, om het nastreven van een speciaal en bijzonder soort fysieke en mentale ontspanning.
Deelnemers aan de avonden christelijke meditatie en aan deze workshop op de vrouwendag melden inderdaad vaak dat ze zich zo ontspannen voelen en stilgezet worden. We verwelkomen dit zelfs graag!

Deze ontspanning is echter geen doel op zich. We geven bewuste aandacht en nemen de tijd om uit onze alledaagse "to do"- stand te komen. Dit heeft als doel om ons meer onverdeeld te kunnen richten op Gods stem. We willen ons laten aanspreken door Hem en overdenken daarvoor Bijbelteksten, Bijbelpassages of soms een gedicht. Dit kan op allerlei verschillende manieren. We putten daarbij uit een rijke traditie aan christelijke meditatievormen.
Bent u/ ben je geïnteresseerd geraakt? Lees dan onderstaande informatie over de drie avonden Christelijke Meditatie in de 40 Dagen Tijd.

Drie avonden Christelijke Meditatie in de 40-Dagen Tijd
Het thema van deze drie meditatiebijeenkomsten in de 40-Dagen Tijd is "Vertrouwend de weg gaan". Tijdens de avonden nemen we bewust de tijd om in stilte ontvankelijk te worden voor de liefdevolle ontmoeting met God. Wij staan stil bij het lijden van onze Heer en de betekenis daarvan voor ons en ons 'zijn in deze wereld'. Daarnaast geven de inleiders achtergrondinformatie over christelijke meditatie. Centraal staat echter het beoefenen van verschillende vormen van christelijke meditatie zoals onder meer de Lectio Divina en de Ignatiaanse meditatie. Ook is er gelegenheid tot uitwisseling van de ervaringen. Je kunt je via de website via de rode knop hiernaast opgeven voor de avonden.
Aarzel je nog wat? Dan kun je ook "last minute" insteken, of enkele (of een) van de drie avonden deelnemen.

Kees Verduijn en Jelma van Roest

aanmeldenB2

Doelgroep Volwassenen
Onderwerp Mediteren
Datum Donderdag 8, 15 en 22 maart 2018
Tijd 20:00uur tot 21:00uur
Plaats Maranathakerk
Materiaal n.v.t.
Kosten n.v.t.
Contact Jelma van Roest – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Kees Verduijn - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave Via de website Maranathakerk