C8:Pasen Theatergroep

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Pontius PilatusOp zaterdag 24 maart 2018 in het Westhoffhuis (onder verantwoordelijkheid van de Taakgroep V&T).

Theatergroep HENS speelt Pontius Pilatus
De taakgroep Vorming & Toerusting organiseert op zaterdag 24 maart a.s. de voorstelling Pontius Pilatus, gespeeld door Theatergroep HENS. Deze theatergroep speelde onder meer tijdens Opwekking, maar ook in gerenommeerde theaters zoals in Zwolle en Kampen. De voorstelling duurt 90 minuten en is geschikt vanaf de leeftijd van 16 jaar.

De voorstelling gaat in op de relatie tussen Pontius Pilatus en zijn vrouw Claudia Procula. We zien hoe Pilatus probeert hetraadsel van het 'verdwenen lijk' te begrijpen en te ontrafelen vanuit nauwkeurig feitenonderzoek. Claudia raakt meer en meeronder de indruk van de persoon Jezus en het mysterie van zijn verdwenen lichaam. De grote verschillen in benadering van zaken drijft hen langzaam uit elkaar, totdat Pilatus beseft en moet erkennen dat zijn aanpak en denkwijze hem niets verder brengt. De voorstelling bouwt zich op als een detective, langzaam wordt de toeschouwer meegenomen in een opstapeling van bizarre feiten, doodlopende sporen en raadselachtige onthullingen. Maar de voorstelling gaat ook over een huwelijk waarin man en vrouw elkaar niet meer begrijpen en langs elkaar heen leven.
Pontius Pilatus is niet een verkondigend stuk, het biedt geen kant en klare antwoorden. Maar niemand kan de zaal verlaten zonder na te denken over hoe zij of hij denkt over deze'Yechoua', zijn krachtige verhalen, zijn raadselachtige woorden, de lijdzaamheid tijdens zijn veroordeling en het stilzwijgen tijdens zijn verhoor in het Pretorium. Wat is de werkelijke betekenis van het lege graf en de vele getuigenissen van omstanders, toen en nu?

De voorstelling wordt gespeeld in het Westhoffhuis en begint om 20.00 u. De zaal is geopend vanaf 19.30 u. De toegangsprijs is € 5,-

aanmelden

Doelgroep Vanaf 16 jaar
Onderwerp Theater
Datum Zaterdag 24 maart 2018
Tijd 20:00uur
Plaats Westhoffhuis
Kosten €5,00 per persoon
Contact Bert Hazeleger - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 11036697
Opgave Via de website Maranathakerk