Gebouwen en voorzieningen

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Over onze gemeente

Kerkgebouw Hertenlaan 37

Vanaf het ontstaan in september 1956 zijn de zondagse erediensten op verschillende plaatsen en in diverse gebouwen gehouden. In 1956 eerst in de barakken van het zendingscentrum, waar nu “de Werelt” staat. Vervolgens in een zaal van “de Wormshoef”.

Het eerste eigen kerkgebouw was “de Kapel” aan de Molenpol.

Het leggen van de eerste steen van de mooi gelegen ‘Maranathakerk’ gebeurde op 4 juni 1966; op 20 april 1967 gevolgd door het in gebruik nemen.

Het kunnen beschikken over een echt kerkgebouw en pastorie betekende een extra stimulans voor het gemeenteleven.

Door een gezamenlijke inspanning van de gemeenteleden heeft er in 1990 een belangrijke uitbreiding van de zaalruimte plaatsgevonden. In eigen beheer is in 1997 de crècheruimte vergroot en gerenoveerd. In 2002 is de entree van de kerk vergroot om als ontmoetingsruimte beter te kunnen functioneren, tegelijkertijd is de kerkzaal grondig gerenoveerd en door het toepassen van een ander plafond de akoestiek aanmerkelijk verbeterd.

Op 20 april 2007 is in een feestelijke dienst en een gezellig samenzijn het 40 jarig jubileum gevierd.

Beschikbare ruimtes

• Kerkzaal + galerij, 430 zitplaatsen
  • Zijzaal, 180 zitplaatsen
  • Ichthus ( voorheen Nieuwe zaal) 30 zitplaatsen
  • Alpha ( voorheen Kleine zaal/peuterdienstruimte) 30 zitplaatsen
  • Omega (voorheen Marcus zaal) 30 plaatsen
  • Consistoriekamer, 15 zitplaatsen
  • Kelderzaal, 40 zitplaatsen

Kosters

Het team van kosters is de 'huismeester' van en in het kerkgebouw en heeft als zodanig de zorg bij de kerkdiensten en bijeenkomsten.

Huur van ruimtes

In onze kerk staat Jezus en de Bijbel centraal. Ons kerkgebouw is het middelpunt van de zondagse erediensten. Voor activiteiten op andere momenten in de week is ons gebouw ( of enkele zalen) te huur, ook voor mensen buiten onze gemeente. De kerkenraad hanteert het beleid dat het gebouw alleen beschikbaar wordt gesteld voor activiteiten die niet in strijd zijn met onze geloofsovertuiging of met activiteiten in onze gemeente. Bij twijfel of een activiteit past binnen de identiteit van het gebouw beslist de kerkenraad.

Wilt u ruimte reserveren voor kerkelijke activiteiten vul dan het formulier in. U vindt dit formulier onder het menu Agenda > Aanvraag gebruik kerkzaal

Leestafel

Deze leestafel, links in de hal voor het raam, is bedoeld om boeken, folders en overige lectuur voor de gemeente ter inzage te kunnen leggen. Voor informatie over het gebruik kunt u terecht bij de scriba.

Orgel

Sinds 1 december 1996 beschikt de Maranathakerk over een nieuw digitaal orgel. Door een extra financiële inspanning van de gemeente en uit de verkoop van het oude orgel is dit mogelijk geworden.

Dispositie: Johannus "Excellent I"

PEDAALHOOFDWERKZWELWERKSPEELHULPEN
Prestant 16' Prestant 8' Prestant 8' Werckmeister l l l