Duurzaam, Hoopvol Leven

Geschreven door Kees Verduijn op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

 "De aarde is van de Heer" ~ "Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God."geeftplantwater

Deze teksten uit psalm 24 en uit Micha inspireren veel christenen om zich in te zetten voor gerechtigheid en duurzaamheid. Hoe wordt armoede bestreden en gerechtigheid bevorderd? Hoe dragen we zorg voor de wereld van morgen, de wereld waarop onze kinderen en kleinkinderen zullen wonen?

De maatschappelijke urgentie van de vraagstukken rond de opwarming van het klimaat, de uitputting van onze natuurlijke hulpbronnen zijn ongekend hoog.

Binnen de Maranathakerk komen de vragen rondom duurzaamheid en levensstijl niet structureel aan de orde. Tegelijk kunnen we hierin niet 'onverschillig' zijn. De vragen rondom duurzaamheid en leefbaarheid gaan over recht doen en zorg dragen – waar Micha over spreekt- : recht tegenover de mensen die de gevolgen dragen van de uitputting van onze aarde. En zorg dragen voor Gods goede schepping.

Graag wil ik met mensen, die dit ook ter harte gaat begin 2016 een bezinning starten binnen onze gemeente. Bezinnen, bewustmaken hoe we hier als christen ons kunnen verhouden op deze vragen en hoe we binnen onze gemeente handen en voeten kunnen geven aan een duurzame levensstijl.

Als eerste zullen we een aantal bijeenkomsten hebben om ons te oriënteren. Hoe kijken we vanuit christelijk perspectief aan tegen deze vragen? Hoe is onze verhouding met de schepping? Laten we ons leiden door onverschilligheid, door angst of juist door hoop? Vanuit een gezamenlijke bewustwording kunnen vervolgens concrete stappen worden gemaakt.

Ben je geïnteresseerd? Ben je een doener, die bereid is om mee te denken? Ben je een denker, die ook in actie kan komen? Oud of jong, ieder kan iets betekenen: 5 broodjes en twee visjes waren ooit genoeg voor een hele menigte, dus jouw deel is van harte welkom! Mail of bel me dan: 0342 – 416787/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik zie je reactie graag tegemoet!

Kees Verduijn, Ouderling
V&T