Ministry-cursus Bidden met en voor een ander

Geschreven door Tineke Bouw & Caroliene v/d Berg op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Ministry-BiddenOpgeven is niet meer mogelijk!

Bidden met een ander, doe je dat wel eens?

• Vind je het moeilijk om te doen? Wat mag je bidden?
  • Hoe kan ik vrijmoedig hardop bidden?
  • Hoe heeft een ander wat aan mijn gebed?
  • Kan ik Gods leiding ervaren?
  • Hoe ga ik in gebed om met verdriet, boosheid, angst en onmacht?
  • Kan ik iemand tot zegen zijn ?

Zomaar een aantal vragen, die we allemaal wel kennen.

De cursus "Bidden voor en met mensen" is ontwikkeld door New Wine, een beweging van kerken die elkaar willen aanmoedigen en toerusten. De cursus wordt ook wel "zegenend bidden" volgens het ministry model genoemd. Het is oefenen in het goed luisteren naar en reageren op mensen die gebed nodig hebben. In de Bijbel staat dat waar twee of drie mensen in Gods naam samenzijn, Hij zelf daar is. Het bidden voor anderen rust op deze belofte. Het is leren luisteren naar onze Vader en Zijn kracht verwachten. De cursus is Bijbels, praktisch en niet zweverig. Het is een aanrader voor iedereen die thuis, op (zieken)bezoek, op kring of waar dan ook, meer vrijmoedigheid en ervaring wil krijgen in hardop bidden. Kom en kijk of het iets voor je is? In drie avonden wordt de basis geleerd, daarna kun je nog 2 extra verdiepings-avonden volgen.

De cursus wordt gegeven op donderdagavond:
16 mei : Zegenend bidden
23 mei : Luisterend bidden
6 juni : Bidden in afhankelijkheid van de Heilige Geest

Extra verdiepingsavonden
13 juni : Vergeving en geestelijke strijd
20 juni : Genezing en verdriet

Locatie : Maranthakerk, Hertenlaan 37, Lunteren
Tijd : 19.45-22.00 uur
Kosten : € 5,-
Opgave : Kan helaas niet meer!
Meer info : Tineke Bouw Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Caroliene van den Berg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.