Terugblik klusmorgen Het Vennetje

Geschreven door Janneke v/d Kaa op . Gepost in Gemeente activiteiten 2017

Als dank voor het gebruik van de locatie, hebben MK-bikkels zaterdag jl een flinke lijst buitenklussen bij het Vennetje afgewerkt. Na afloop was er heerlijke goulash boven het vuur, dat smaakte uitstekend. Hartelijk dank mannen !!

Nagenieten van de bazaar!

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Gemeente activiteiten 2017

Iedereen hartelijk dank voor de inbreng van spullen, de hulp bij het opbouwen, ophalen, verkopen, afbreken en weer opruimen van de bazaar! We hebben geweldige gemeentedagen gehad, waarin we samen gemeente mochten zijn! We zijn dankbaar voor de opbrengst en de geweldige sfeer! Nu is het tijd om even na te genieten!

Terugblik op fimweekend Exploring Grace

Geschreven door Janneke van de Kaa op . Gepost in Gemeente activiteiten 2017

Vrijdag t/m zondag, 10-12 maart jl vond het eerste Filmweekend van onze MK plaats.

Een groep van 20 (grotendeels MK) deelnemers verbleven in het Conferentiecentrum in Jeugddorp de Glind. Plek en verzorging was uitstekend ! Zo hadden we naast prima slaapkamers en heerlijk eten, onze eigen gezellige ruimte waar we de films draaiden èn de besprekingen konden houden.

Ds.Jaap Hansum had een aantal kwalitatief goede films uitgezocht met het thema 'Genade'. Na het kijken van een film waren er verschillende vormen van verwerking in kleine groepjes, of met z'n allen, binnen of buiten.

Ook kregen we een uitgebreide uitleg over de opbouw, verhaallijn, dialogen, symboliek, bedoeling e.d. van een speelfilm. Dat alles maakte dat de deelnemers anders en/of intensiever naar de betreffende films keken waardoor goede discussies ontstonden.

Zondagochtend hebben we de dienst in de plaatselijke dorpskerk bezocht, waar de voorganger ook inhaakte op het thema 'Genade'. Al met al een zeer geslaagd en ook indrukwekkend weekend ! Dank aan Ds.Jaap, die deze primeur uitstekend begeleidde.

Bezoek aan De Groote Voort

Geschreven door Marianne Verduijn en Eveline v Heerdt op . Gepost in Gemeente activiteiten 2017

Excursie naar de "Groote Voort".

Zaterdag 4 februari zijn we met ongeveer 20 mensen naar boerderij de Grote Voort in Lunteren gegaan voor een rondleiding van 2½ uur.

De rondleiding begon in de wei waar Jan Dirk van de Voort ons liet zien wat er in de grond gebeurd, hij vertelde over het grondwater, dat je aan het water kunt zien in welke streek jij je bevind. Ook liet hij zien hoe belangrijk de verschillende soorten pieren zijn die de grond los houden en voeden en hoe de wortel van de klaver weer stikstof afgeeft wat ook heel waardevol is voor een goed en vruchtbaar grasland waar dan de koeien weer van profiteren en mede daardoor gezond zijn [kringloop] en zij antibioticavrij kunnen leven. Door bepaalde kruiden hun gang te laten gaan wordt de bodem rijker.

Daarna gingen we naar de open stal die aan één kant rond is wat het natuurlijke gedrag van de koeien ten goede komt [Jan Dirk denkt vanuit de koe]. In de stal vertelde hij over hoe belangrijk de hoorns van de koeien zijn, je kunt er veel aan aflezen, ook is het een opslag van mineralen die het dier kan aanspreken als het een tekort zou hebben. We mochten ook aan de verse koeienpoep ruiken, deze stonk niet en zag er "mooi" uit, wat dus komt door o.a. de goede voeding en de hoorns.

Daarna gingen we naar het natuurpakhuis waar we uitleg kregen over hoe de natuurlijke korst [die je dus gewoon kunt eten] om de Remeker kaas tot stand komt door middel van Ghee, een natuurlijk vet. Ook de luchtvochtigheid en de temperatuur in het pakhuis zij heel belangrijk om de kaas op de goede manier te laten rijpen. De juiste luchtvochtigheid komt tot stand door de kelders onder het pakhuis. Ook werd er verteld hoelang de verschillende soorten kaas moeten rijpen en wat er tussendoor allemaal aan gedaan moet worden om een goede en smaakvolle Remeker kaas te leveren, dat is niet altijd vanzelfsprekend er gaat ook nog wel eens wat mis waardoor de kazen niet verkocht kunnen worden voor het doel waarvoor ze bestemd zijn.

Als laatste mochten we de verschillende soorten Remeker kaas ook proeven, wat een echte smaakbeleving is, dit is geen kaas van "hap, slik, weg" maar deze moet je een poosje in de mond houden om echt te kunnen beleven. Je hebt maar een klein stukje nodig om veel smaak te krijgen.

Kortom deze bijzondere kaas komt tot stand bij een boer die goed samenwerkt met de natuur, die veel geduld heeft en goed kijkt wat zijn grasland en vee nodig hebben en zo dus met veel eerbied en respect een heel smakelijk product kan produceren zonder toevoegingen.

Meer informatie op de website van de Groote Voort

Handen uit de mouwen - 29 oktober 2016

Geschreven door Janneke vd Kaa op . Gepost in Gemeente activiteiten 2016

Hier de foto's van de klusochtend op het Vennetje, op zaterdag 29 oktober. Zeven mannen van de MK begonnen om 7 uur met een gezamenlijk ontbijt, om daarna de handen uit de mouwen te steken. Er was een hoop te doen, zoals hout hakken en zagen, het zandpad egaliseren, heiningen, snoeien, enz. Een bijzonder geslaagde ochtend,die werd afgesloten met een afgwerkte kluslijst en een bak stevige erwtensoep!

Mannen bedankt!

Onderhoud kerkklok

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Gemeente activiteiten 2015

Op 10 september is er noodzakelijk onderhoud gedaan aan de klok in de toren van onze kerk. Bijgaand een aantal foto's hiervan.
Foto's met dank aan Reinier Hoogstra

Startzondag 2014

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Gemeente activiteiten 2014

Wat een goed, geweldig fijn en inspirerend startweekend hebben we achter de rug!
Er was zo veel animo om te helpen bakken, braden, hand- en spandiensten (achter de schermen) te verlenen...we kijken met dankbaarheid terug op de start van het nieuwe seizoen, dat begon op 27 en 28 september. De zaterdagmiddag-barbeque werd goed bezocht, de zon scheen, het eten was heerlijk en de Vesper een mooi afsluitend bezinningsmoment.

Zondagmorgen werden we overweldigd door de enorme hoeveelheid eigen baksels die u aanvoerde voor het taartenbuffet na de ochtenddienst! Wat zag dat er prachtig uit en wat smaakte het goed, terwijl we elkaar in de hal en buiten ontmoetten. Vervolgens kreeg die ontmoeting een wat intiemer karakter middels een kennismakingsspel met gekleurde briefjes; men ging met iemand in gesprek (met dezelfde kleur) die men nog niet kende. Na een tijdje zochten de tweetallen een ander setje van twee op en vertelde aan elkaar wie men zojuist had leren kennen. Uiteindelijk bespraken we in groepjes van acht personen het thema van de preek; 'uit welke Bron leef jij?' Dat leverde boeiende en interessante gesprekken op. Het is bijzonder om te ervaren dat we als gemeenteleden vaak veel meer gemeen hebben dan gedacht...zeker als we elkaar een beetje leren kennen. Wij danken nogmaals iedereen die zich heeft ingezet en hopen van harte dat het startweekend een opmaat was om elkaar op een ander moment in onze Maranathakerk te ontmoeten. Er zit vast iets bij het programma dat u aan zal spreken, van harte welkom!

Janneke van de Kaa

Fotomateriaal aanleveren

Bent u bij een kerkelijke activiteit geweest? En heeft u foto's gemaakt? Het is mogelijk om deze via deze site met anderen te delen. U kunt ze via de link mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard is ook een stukje tekst over de activiteit daarbij welkom.

U kunt uw foto's mailen. Uiteraard is het ook mogelijk om ze op een usb stickje of cd-tje te zetten en ze aan ons af te geven. Het liefst wel zo snel mogelijk nadat een activiteit heeft plaatsgevonden.

Met vriendelijke groet, Wim & Rogine van Ede

Een foto bestellen

Is er een foto op de site die u zelf graag zou willen hebben om af te drukken. Dat kan! U kunt dan een mail sturen met daarbij een omschrijving of fotonummer om welke foto het precies gaat. We zullen deze foto dan naar u toe mailen in het originele formaat. Foto's zijn rond de 5mb. We kunnen dus maar 1 foto per mail sturen.

U kunt uw mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u meerdere originelen ontvangen dan zullen we per mail met u overleggen wat de handigste manier is voor u om ze te ontvangen. Eventueel is een cd of dvd tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar. Of u kunt langskomen met een usb stickje