Maak kennis met ...Ties Schutte

Geschreven door Ties Schutte op . Gepost in Maak kennis met

Schutte TiesMaak kennis met: Ties Schutte

“Tot je bestemming komen”

Wie ben je, waar en met wie woon je?
Ik ben Ties Schutte, woon in Bennekom, ben getrouwd met Alice.

Wat spreekt jou aan in de Maranathakerk?
Wij kwamen voor het eerst in de MK tijdens de oudjaarsdienst 2017. Wat ons toen aansprak (we zijn een aantal jaren zoekende geweest en hebben allerlei kerken bezocht) was de soberheid van de dienst. We hadden beiden het gevoel van thuiskomen, waren geraakt. Jaap Hansum ging voor en zijn manier van preken sprak ons aan. We kwamen binnen in een dynamische, betrokken bruisende gemeente, werden direct aangesproken en het grote aantal jongeren viel ons op. Jaap Hansum is nu weg, wij zijn heel benieuwd naar zijn opvolger, de prediking op zondag is voor ons heel belangrijk.

Wie ben jij voor God?
Ik geloof dat ik een kind van God ben, dat ik met mijn goede en minder goede kanten altijd bij Hem thuis mag komen. Dat is een diepe overtuiging die ik mij in de loop der jaren eigen heb gemaakt. Mijn leven is niet altijd over rozen gegaan, ik heb een scheiding meegemaakt, fouten gemaakt in mijn leven, waar ik veel spijt van heb. Dwars daar doorheen houdt God mij vast. Ik ben erg gecharmeerd van het boek Eindelijk thuis van Henri Nouwen. Dat gaat over de gelijkenis van de Verloren Zoon. In het boek komt heel mooi tot uitdrukking dat God ons altijd bij zich wil hebben. Je kunt van God los zijn geweest, je mag altijd weer thuiskomen. Je veilig weten. Ik heb een diepe overtuiging dat het goed zit, dat komt niet door mij maar komt van Hem. Dat ik echt in genade ben aangenomen. Dwars door alles heen is dat een rotsvast vertrouwen.

Wanneer ontdekte je dat je niet zonder God zou willen leven?
Dat is al langer geleden. Ik ben in een veilig, gelovig gezin opgegroeid. Heb op 18-jarige leeftijd belijdenis gedaan. Wist al vrij vroeg dat ik dominee wilde worden. De liefde voor God en Zijn woord zit heel diep. De bijbel is een prachtig boek dat eindeloos boeit en dat we elke keer weer nodig hebben.

Hoe word jij omschreven door anderen?
Mooie vraag, als ik het mijn 5 kinderen zou vragen, dan zeggen zij; pappa heeft wel humor, je kunt met hem lachen, houdt van leven in de brouwerij maar je kunt ook bij hem terecht voor een luisterend oor. Hij is sportief en een blij gelovige man. In zijn enthousiasme is hij soms wel impulsief en doet of zegt hij dingen waar hij later soms spijt van heeft.

Wat zou jij anderen mee willen geven?
Ik gun ieder mens dat hij/zij erachter komt hoe ongelooflijk groot en diep Gods Vaderhart is. Ik maak mij zorgen over de onrust in de wereld, zie mensen die uit de bocht schieten, een burn-out krijgen, het moeten en erbij willen horen. Ik doe er zelf ook aan mee. Ik gun het mensen dat ze tot rust kunnen komen bij Jezus. Ik moet denken aan het moment dat Jezus de massa ziet, die gebukt gaat onder de zware last, dan wordt Hij met ontferming bewogen. Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijn, dat is voor mij een hele belangrijke tekst. Ik vind het soms moeilijk die rust te vinden.

Wat zijn je hobby’s?
Op dit moment schaats ik 3x per week. Verder wielrennen, skeeleren en hardlopen. Maar een goede film kijken op de bank, daar kan ik ook van genieten. Ben heel veel buiten: gek op de natuur, dat heb ik meegekregen van mijn ouders.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Een ideale dag begint voor mij met wandelen met God, dat heb ik een tijd lang gedaan. Heel intens. En de dagelijkse app met bijbel tekst, je hoeft alleen maar te luisteren, in gesprek met God. Ik werk nu bij Welkom in Veenendaal, met dak- en thuislozen. Het is mijn diepst verlangen dat ik mensen op allerlei manieren het grote verhaal mag meegeven, mensen laten nadenken, reflecteren op wat een zinvol leven is, hoe kom jij tot je bestemming, dat soort onderwerpen. Een dag is voor mij geslaagd als ik op die manier iets voor een ander heb kunnen doen.

Wat zou je graag doen maar heb je nog nooit gedaan?
Ik zou heel graag de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee schaatsen. Veel meer van de wereld willen zien. Ik wil graag in het bedrijfsleven werken als trainer/coach. Tot nu toe heb ik bij defensie en in de kerk gewerkt. Laat God mij maar zenden, met mensen in contact brengen, laat het maar gebeuren. Ik geloof dat God dan zorgt.

Wat zou jij aan God willen vragen?
Ik verlang naar het moment dat Jezus terugkomt, ik verlang naar de nieuwe hemel en aarde. Naar heelheid, er is zoveel onrecht. Ons land wordt steeds dichter bevolkt en ook onverdraagzamer. Het lijkt mij gaaf om straks voor altijd gelukkig te zijn, degenen die ons zijn voorgegaan, mijn ouders bijvoorbeeld weer terug te zien. En mijn gebed voor de MK is dat we nog veel meer ervaren dat de Heilige Geest aan het werk is.

Gerda van de Bunt

Meer artikelen...