Maak kennis met... Gerda van de Bunt-van de Hudding

Geschreven door Gerda van de Bunt-van de Hudding op . Gepost in Maak kennis met

Hudding-Gerda vd"Hoe zou het er in de hemel uit zien?"

Ik ben Gerda van de Bunt, 56 jaar en getrouwd met Martin. Een dochter en zoon. Beide volwassen. Opgegroeid met de Maranathakerk, ging naar toen nog de zondagschool, club etc. Na ons huwelijk in Veenendaal gaan wonen. Daar werden we lid van de Westerkerk gemeente waar Ds. Juffer predikant was en bij hem deden we belijdenis en werden onze kinderen gedoopt. Werkzaam bij Hypotheek Visie Veenendaal, het bedrijf wat we samen in 2002 zijn gestart. In september 2016 kwam ons huidige huis op ons pad en zo zijn we na 27 jaar Veenendaal in mei 2017 verhuisd naar Lunteren en keerde ik samen met Martin terug in de Maranathakerk. Heel bijzonder en prachtig mensen te herkennen die ik als jong meisje al tegen kwam op zondag in de kerk, wel wat jaren ouder, maar dat geldt ook voor mij.

Wat spreekt jou aan in de Maranathakerk?
De diversiteit. Dat er voor alle mensen wel ruimte is om het geloof te beleven, te ervaren. Liturgisch ook: van mooie oude psalmen tot Opwekking en op Toonhoogte. Ook de preken, vaak heel actueel, spreken me erg aan. En het voelt als een beetje thuiskomen, na al die jaren buiten Lunteren.

Wat is jouw favoriete Bijbelverhaal?
Ik moest als eerste aan Job denken. Hoe hij alles wat hij had verloor en toch een rotsvast vertrouwen in God bleef houden. Het is voor mij ook wel een voorbeeld, als iets tegenzit en ik denk: "waarom ik?" zou ik eigenlijk maar eens aan Job moeten denken.

Wat wilde je als kind graag worden?
Daar hoef ik niet lang over na te denken: verpleegkundige. Het is er echter niet van gekomen. Doordat de opleiding wat later startte kwam ik eerst op kantoor terecht bij de SKF, Daar heb ik 20 jaar gewerkt en nu al weer 16 jaar werk ik samen met Martin, mijn man. Af en toe kriebelt het nog wel eens, "had ik toen maar....".
Waar ben je trots op?
Ja, toch wel hoe ons leven verloopt, twee gezonde kinderen, wat we samen hebben mogen opbouwen en dat we nu op zo'n mooi plekje in Lunteren wonen. En dat we het samen goed hebben. Trots, maar vooral ook dankbaar.

Wat is je valkuil?
Dat ik soms een beetje afwachtend ben, bescheiden en niet gauw het achterste van mijn tong laat zien. Daardoor hebben mensen ook vaak een ander beeld van mij. Daardoor lopen dingen soms anders dan ik gewild had.

Als Jezus ineens voor je deur zou staan, wat zou je hem willen vragen?
Ik zou dan willen weten hoe het er in de hemel uitziet, waar we naar toegaan. Ik heb er zelf wel een bepaald beeld bij, maar meer zoals ik dat van huis uit meekreeg, zoals je het in de kinderbijbel op plaatjes ziet. Vreedzaam, totale rust, ontmoetingen met degenen die je zijn voorgegaan.

Op welke plek kom je tot rust?
Echt thuis, lekker in je eigen omgeving. Ik vind het ook heerlijk om met Freek, de hond, het bos in te gaan. En even naar mijn moeder gaan, dat voelt ook nog steeds als thuis.

Wat is je favoriete TV-programma?
We kijken samen ontzettend graag naar Engelse detectives, bijvoorbeeld Midsummer, Greyzone etc. Doordat we vaak druk zijn nemen we ze op en kijken ze later terug. Komt ook omdat we Engeland een heel mooi land vinden.

Je mag voor zondag een lied opgeven. Wat wordt het?
"Zoek eerst het koninkrijk van God", vanaf het moment dat ik dat lied voor de eerste keer hoorde raakt het me elke keer weer. Kwam ook in onze trouwtekst voor.

Bedankt Gerda voor je vertrouwen.

Meer artikelen...