Maak kennis met... Carla Bos

Geschreven door Carla Bos op . Gepost in Maak kennis met

Bos-CarlaMaak kennis met: Carla Bos

"Ik heb zojuist weer een wonder meegemaakt"

Mijn naam is Carla Bos (bijna 60), getrouwd met Evert Jan en moeder van vier kinderen, allen getrouwd en wonend in Lunteren.

Wanneer kwam je bij de MK?
Door van Barneveld naar Lunteren te verhuizen werden we automatisch overgeschreven naar de Hervormde Kerk, maar waren niet betrokken. Een oom en tante nodigden ons uit om eens naar 'hun' Maranathakerk te komen en zo kwamen wij ruim 36 jaar geleden hier terecht.

Wat maakt jou blij?
Als de kleinkinderen enthousiast op me af komen rennen, mooi weer, een strandwandeling, vakantiegevoel, dat onze kinderen mooie mensen zijn geworden en nog veel meer.

Waar denk je aan bij een wonder?
Ik ben kraamverzorgster en als ik na een bevalling door de donkere nacht naar huis rijd, denk ik altijd "ik heb zojuist weer een wonder meegemaakt en bijna niemand weet het nog....", dat vind ik ook na honderden bevallingen zo bijzonder! Binnen ons gezin hebben we met ziekte te maken gehad en ik ervaar het als een wonder hoe goed we hier doorheen gekomen zijn. Het wonder ervaar ik ook als ik voel dat God er altijd voor mij is als ik ergens mee zit. Ja, eigenlijk gebeuren er zo vaak wonderen.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Het is genieten als ik de ochtend op de veranda in de tuin, met een kop koffie kan beginnen! En als ik, zoals laatst tijdens mijn vakantie in Israël, aan het einde van de dag terug kan kijken op een fantastische wandeling door de ruige natuur; moe maar zeer onder de indruk van al het moois dat ik gezien heb. Een dag kan vele geniet-momenten hebben.

Wanneer ben je rijk?
Gezondheid is onbetaalbaar, zeker als het mijn geliefden betreft.

Wat zou je aan God willen vragen?
De vragen die veel mensen aan God hebben, zijn niet de vragen die ikzelf zozeer heb, want dat betreft meestal de toestand in de wereld. En mensen beseffen vaak niet hoe die ellende door de mensheid zelf is veroorzaakt. Maar wat ik Hem wil vragen, leg ik in gebed voor Hem neer.

Wie is Jezus volgens jou?
Hij is er altijd voor me, dat is een rustgevende gedachte. De Heilige Geest ervaar ik als degene die in mij woont, mijn contact met God. In een periode dat ik het moeilijk vond om te bidden, heb ik gemerkt hoe mooi het is om te weten dat anderen het op dat moment voor mij deden.

Wat zou jij van het geloof aan je kinderen willen doorgeven?
Vertrouwen op God. Ik ben erg dankbaar dat zij ook geloven, ze zoeken daar hun eigen weg in en dat is goed.

Wat maakt een gesprek goed?
Als er wederzijds vertrouwen is en je bewust tijd voor elkaar neemt.

Kun jij jezelf zijn in de MK?
Helemaal, ik voel me er erg thuis. Als ik door mijn werk niet naar de dienst kan, mis ik dat echt. Er is oog voor elkaar, openheid en groei. Er wordt veel aangeboden op het gebied van Toerusting. Ik heb zojuist de cursus 'Levend in Christus' gevolgd en de gebedscursus, dit rust mij ook toe bij mijn taak als Pastoraal medewerker. En ik zit in een GG Groep. Ik hoor ook van anderen dat zij zich veel meer bij de kerk betrokken voelen sinds zijzelf actief zijn binnen de gemeente.

Is er een keerpunt in je leven geweest?
Ik ben niet gelovig opgevoed, maar vanaf het moment dat ik zelf naar de kerk ging groeide ik in mijn geloof. Dat ging geleidelijk en ook al ervaar ik wel eens 'lauwe periodes', ik probeer telkens weer bewust tijd voor God te maken. Door de kerkdiensten te bezoeken en het samen Gemeente-zijn, word ik echt gevoed en blijf ik groeien.

Van wie kun je veel leren?
Van mijn kinderen; de manier waarop zij tegen dingen aan kijken door zich open te stellen, inzicht hebben en kennis opdoen. Ook van de gezinnen waar ik een tijdje in mag meedraaien leer ik. Dat kan de manier zijn waarop zij met elkaar omgaan, of gewoon iets heel praktisch in bijvoorbeeld het huishouden.

Welk Bijbelfiguur spreekt jou aan en waarom?
Petrus was een haantje de voorste met goede voornemens en wilde in zijn liefde voor Jezus opkomen. Het raakte hem zeer als hij merkte daar in tekort te schieten. Ik kan mij daar ook wel iets bij voorstellen en denk dat het de Geest is die mij er van bewust maakt, dat ik Jezus wil volgen.

Hartelijk dank voor je openheid Carla.

Meer artikelen...