Maak kennis met ...Bertus Lijbers

Geschreven door Bertus Lijbers op . Gepost in Maak kennis met

Lijbers-BertusBertus Lijbers (1940)

"Het verrijkt je leven bijzonder ..."

In 1964 ben ik getrouwd met Beppie van de Kieft. We hebben 4 kwartetten: 4 kinderen, 4 aangetrouwde kinderen, 4 kleindochters en 4 kleinzonen. We zijn allebei geboren in Kootwijkerbroek. We waren daar buren. Na ons huwelijk zijn we een melkveebedrijf begonnen aan de Groteveenderweg in Lunteren. We gingen in Barneveld naar de Hervormde Kerk en de kinderen gingen ook in Barneveld naar school. In 1997 hebben we de boerderij verkocht en wonen we in het dorp. Sinds die tijd horen we bij de Maranathakerk

Wat maakt de Maranathakerk bijzonder voor jou?
De ruimte die je hier krijgt. Als je bijvoorbeeld op de Bijbelkring een afwijkende mening hebt dan wordt er echt naar je geluisterd en proberen ze je niet van mening te laten veranderen. Er is respect voor elkaar. Ook mooi dat er nu in de vacaturetijd zoveel verschillende predikanten zijn met veel ruimte voor allerlei invalshoeken.

Welke rol heb jij in de Maranathakerk?
Op woensdagavond ben ik koster en ik geniet dan vooral van het plezier wat de kinderen van de clubs met elkaar hebben. Daarna is er dan ook vaak een activiteit voor volwassenen. En als het projectkoor op zaterdag oefent dan ga ik ook koffie voor ze zetten. Ik vind dat ze dat verdienen want ze werken er zo hard voor.

Wat is jouw favoriete Bijbelverhaal?
Ik vind zo veel Bijbelverhalen mooi. Maar het verhaal van de verloren zoon spreekt mij toch wel erg aan en dan heb ik toch het meeste met die oudere broer, degene die niet bij het feest aanwezig wilde zijn. Ik vind dat voor ons als kerk daar ook de aandacht op gericht zou moeten zijn. De mensen die buiten de boot dreigen te vallen verdienen onze aandacht. Hoe kunnen we ze erbij betrekken. Doen wij daar ons best voor?

Als Jezus onverwacht voor jouw deur zou staan, wat zou je hem willen vragen?
Ik zou aan hem vragen of hij bij me zou willen blijven en ik zou hem uitnodigen om mee te blijven eten, net zoals de Emmaüsgangers. Aan tafel ontstaan vaak de mooiste gesprekken en ik zou hem veel willen vragen om hem nog beter te leren kennen. Met onze eigen kinderen en kleinkinderen eten we ook één keer per week samen en nu de kleinkinderen groter worden komen we ook meer tot gesprek. Voor mij één van de hoogtepunten van de week.

Wat is het prettigste moment van de dag?
's Avonds na het nieuws. Overdag heb ik vaak een vast programma van dingen die ik doe, maar 's avonds ben ik vrij, dan kan ik doen wat ik wil. Ik kijk bijvoorbeeld graag naar quizzen , daar ben ik heel fanatiek in. Verder kijk ik ook graag naar De Verwondering en op National Geographic : De geschiedenis van God. Ik verbaas me dan over de vreemde dingen in andere godsdiensten en dan ben ik zo blij dat ik bij "deze club" van gelovigen hoor.

Waar zou jij beter in willen zijn?
Ik kan heel veel dingen, maar niks echt goed. Ik zou wel eens in één bepaald ding uit willen blinken.

Waar zou jij graag nog eens naar toe willen reizen?
Een verre reis maken , daar heb ik geen zin meer in en dan zou ik ook alleen moeten omdat het voor Beppie, mijn vrouw, te vermoeiend is. Waar we altijd wel heel erg van genieten is het bezoek aan onze dochter, die in Californië woont, eens in de twee jaar, in september als ze jarig is. Altijd mooi weer daar. En ook als we daar zijn dan trekken we er niet eens zo veel op uit. We genieten er al van door daar gewoon bezig te zijn.

Hoe zie jij de toekomst van de Maranathakerk voor je?
Ik zie een mooie toekomst voor de Maranathakerk. Naast de ruimte die je volop krijgt genieten we ook erg van de actuele preken, de bijbelkring en de activiteiten van Vorming & Toerusting. Het verrijkt je leven bijzonder. Vooral nu we niet meer hoeven te werken hebben we tijd om daaraan deel te nemen. Ik denk dat mensen er ook behoefte aan hebben om naast de kerkdiensten deel te nemen aan de activiteiten er om heen.

Je mag voor zondag een lied opgeven, welk lied zou je kiezen?
Ik ben heel erg onder de indruk van Willem Barnard,. Zijn dagboek heb ik ook gelezen. Een prachtig lied vind ik bijvoorbeeld lied 512 uit het Liedboek:
"O Jezus hoe vertrouwd en goed klinkt mij uw naam in 't oor"

Bert Hazeleger

Meer artikelen...