Grote kerkenraad

op . Gepost in Taakgroepen

Elke gemeente heeft een kerkenraad. De kerkenraad wordt gevormd door de ambtsdragers van de gemeente.
Met het oog op de vervulling van de door de kerkenraad te verrichten taken stelt de kerkenraad het aantal ambtsdragers vast met dien verstande dat in de kerkenraad alle ambten aanwezig zijn.

Hogewoning-Vera Ouderling - Voorzitter kerkenraad
Vera Hogewoning-Remijn

0318 - 485301 / 06-30 100 741
geen-foto Predikant:
Vacant
(crisis) Pastoraat tot 70 jaar

Telefoon: 0318 - 30 43 96

Ouderling Vorming & Toerusting :
Carolien van den Berg-van de Braak

Bunt M

Ouderling Scriba

Martin van de Bunt

Bunt G

Ouderling Scriba
Gerda van de Bunt

Heerdt-J-van

Ouderling wijksectie 1:

Mirjam Hollemans-v Donkelaar

Heerdt-J-van
Waarnemend Ouderling wijksectie 2:
Mirjam Hollemans-v Donkelaar

Ouderling wijksectie 11

Jetty Westerink

Krips-R

Ouderling crisis pastoraat :

Rina Krips

Telefoon: 0318-844546 / 06-46167301

Wijnen-Hester Jeugd ouderling :
Hester Wijnen-van de Pol

Duijzer Gijsbert Jeugd ouderling :
Gijsbert Duijzer

Ouderling kerkrentmeester
Dhr Niels Uenk
Werkgroep kerkbalans

De kerkenraad heeft tot taak:

• de zorg voor de dienst van Woord en sacramenten
  • het leiding geven aan de opbouw van de gemeente in de wereld
  • de zorg voor de missionaire, diaconale en pastorale arbeid en de geestelijke vorming
  • het opzicht over de leden van de gemeente voor zover hem dat door de orde van de kerk is opgedragen
  • de zorg voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van de gemeente
  • het bevorderen ter plaatse van de gemeenschap van de kerken
  • het bespreken van zaken die door de classicale vergadering worden of zijn behandeld
  • het vaststellen van de regelingen ten behoeve van het leven en werken van de gemeente
  • het verrichten van alles wat verder naar de orde van de kerk van hem wordt gevraagd

aan de kerkenraad wordt toevertrouwd:

• de algemene leiding aan de opbouw van de gemeente in de wereld;
  • de zorg voor de dienst van Woord en sacramenten;
  • het nemen van de besluiten als genoemd in artikel 8-7;
  • het vaststellen van het beleidsplan ter zake van het leven en werken van de gemeente;
  • het vaststellen van de begrotingen en de jaarrekeningen;
  • het beroepen van de predikanten en het leiding geven aan de daaraan voorafgaande verkiezing;
  • het opzicht over de leden van de gemeente voor zover dat door de orde van de kerk is opgedragen aan de kerkenraad;
  • het vaststellen van de plaatselijke regelingen als bedoeld in artikel 7-2;
  • het leiding geven aan de verkiezing van de ouderlingen en de diakenen als bedoeld in ordinantie 3-6 en de benoeming van de kerkrentmeesters die geen ouderling zijn;
  • het aanwijzen van de afgevaardigde naar de classicale vergadering